tentang pelangi

Wednesday, January 6, 2010

Belum terlambat lagi...Impian harapan~

Salam sejahtera buat semua flowers yang aku sayangi..
Aku minta maaf sangat sangat sebab aku tak ucapkan selamat tahun baru kat korang semua
Happy New Year you all!!!
Semoga impian korang 2009 dah tercapai...
Kalau yang belum tercapai tu cepat cepat berusaha sebelum terlewat...
Jadikan tahun 2010 nie sebagai semangat baru untuk korang jalani kehidupan yang serba baru..

Kejap kejap...korang ingat aku menghilang lama kan...
Sebenarnya aku sangat sangat sibuk dengan kerja baru aku sebagai cashier...
Memang penat giler aku cakap dengan korang..
Tak de mase langsung nak online...
Nak citer panjang memang malas...
Tapi untuk korang semua aku citerkan khas...

1st day aku masuk keje dengan pakai t-shirt putih dan berseluar jean..
Pagi tu aku memang dah terlambat...
Bapak aku pula pergi kerja kat melaka so tak dapat nak anta aku ke tempat kerja..
Tempat keje aku agak jauh juga dari rumah aku..
sebuah pasar raya yang baru beberapa bulan buka yang diberi nama ECONSAVE.
Aku sepatutnya dah kene ada kat office dalam pukul 9pagi..
Bayangkan aku sampai kat office tu pukul 9.30pagi...
Korang rase aku kene marah tak??
Tak pun sebab aku baru masuk kan...
Pagi tu dalam lima orang yang baru masuk keje...
So tak delah nak aku sorang je yang baru..
Manager yang ajar kitaorang macam mane nak hand pounch(betul ke ayat BI aku nie)..
Nama dia kak Linda....sangat2 sporting orangnya..

Pastu aku diarahkan pergi ke area cashier...
Semua cashier kat situ pandang pelik je kat aku...
Pastu department head yang charge tempat tu iaitu Abang Rajoo atau dipanggil superjoo perkenalkan aku kat semua staft2 lama.Dia nie pun sporting giler ngan aku..

Pastu aku kene training macam2..
Mula2 tu agak pening juga sebab aku 1st time belajar macam mane nak buka counter and macam mane nak
packing barang,HANDLE DUIT,layan customer  dan macam2 lagilah...
Nasib baik semua cashier2 kat situ layan aku best2 giler..Sekarang nie aku dah kamcing ngan diaorang..
Teringat pula kawan2 sekolah aku....Hik3...

Cakap pasal azam baru tahun 2010 nie,aku sebenarnya
malas nak cakap sebab azam yang lepas lepas pun tak tercapai juga...
Cuma satu je azam aku tahun nie iaitu kalau result aku okay,aku nak masuk IPTA terus..
Kalau tak dapat pun,matrix atau form 6 ajelah...Amin kalau aku dapat nanti aku bagitaw korang..
Doakan aku ye...

Kat semua adik adik yang ambik UPSR terutamanya adik aku
semoga ko buat terbaik dan jangan jadi macam aku yang hampeh nie mase UPSR dulu..
Jangan asyik ingat nak tidor siang2 hari pastu jangan asyik nak nyayi jer...Ingat tu!!Kata nak masuk sekolah KGV....
Kat adik2 yang tahun nie PMR ngan SPM buat terbaik taw..

Semoga impian korang semua tercapai..



4 comments:

  1. waa..
    dah start keje dah?
    do the best yer!
    and hope Nick oppa dapat yg the best jugak utk spm result nnti..
    hehe..
    :D

    ReplyDelete
  2. Hani:Hahahaha..sje je nak letak hik3...
    asal??
    xska ek...??

    ReplyDelete
  3. Mimi:Trima kasih dongsng...oppa harap macm tu r...Tq

    ReplyDelete