tentang pelangi

Wednesday, September 30, 2009

Attitude!!+AddMaths

Salam wat semua....
Hehehe semalam nick ckp akan tinggalkan
wat sementara waktu kan..actually bukan sepanjang mase
tapi cuma kalau ade mase free nick buka gak laptop nie,
tapi kejap bolehlah....

Attitude??Ape kene mengena dengan attitude dan
add maths???Bukan apa..hari nie dapat paper addmaths.
Sedih owh...fail teruk kali nie...Cacat result trial nie..
Lepas dapat result tadi,nick,helmi,raimi,syahmi,murali ngan neo
pergi mintak maaf kat cikgu addmaths kitaorang..
Kitaorang mula2 tue cuak gak r nak pergi mintak maaf..

Akhirnya si Helmi yang mulakan ayat dulu..hahaha..
Kitaorang mengaku yang kitaorang memang lemah
dalam addmath..and kitaorang minta maaf kalu ade
tak wat keje and tak dengar cakap cikgu..Bukan apa
 kitaorang  malu r sebab dalam class 5A tue
7 orang je pelajar lelaki..28 pelajar pompuan..
Bayangkanlah...Kitaorang nie digelar spesis yang hampir
pupus dlm class tue..sedih owh..

Cikgu addmaths kitaorang bagi macam2 nasihat
macam mane nak skor...So nick dengar ngan teliti r..
Yang penting cikgu addmaths kitaorang nie cakap ialah
attitude kene jaga..Mula2 tue tak faham ape yang cikgu
cakap..So dia explain pasal attitude kene rajin bertanya,
and wat soalan banyak2..Apa yang penting ialah,
target..Pastu dye ckp yang dia tak kesah markah kitaorang
macam nie sbb bertahun tahun dye mengajar,averange mark
untuk addmaths macam tu je...Tak ramai yang dpat A1.

Nampaknyer ni Nick kene usaha kuat lagi..
Tak pe,perlahan lahan..
tapi kuatkan azam...
Nick yakin boleh wat addmaths dengan baik..
Amin..doakan nick ek...
Amin..
Salam wat semua skali lagi..

Tuesday, September 29, 2009

Aku akan Bangkit semula!!


Salam wat semula........
Nick bukan ape.....sesaja je nak letak gambar nie..
Ni time nak pergi sekolah hari Isnin...huhuhu..
Just suka suka hehehe sebelum meninggalkan
Laptop kesayangan Nick nie....
So harap korang happy taw...
Lepas nie,Nick tak bole selalu sangat ngan laptop..
Harap korang doakan kejayaan nick..
Setakat nie,Nick cuma dapat 3A1 je untuk
trial spm nie..4 subjek lain 5C...Sedih owh..
Belum dapat paper Bio ngan Add Math..
14Oct-23Oct sekolah nick wat pecutan SPM.
So kene exam untuk paper dari negeri lain plak.
Tension giler dalam minggu nie...
Tak pe..Ni tiket untuk ke menara gading..
So...Nick rase sedih sebab tinggalkan korang
wat sementara waktu nie...
take care semua....
Bye..
~SALAM~




Sunday, September 27, 2009

Bermula Esok!!!



Salam satu malaysia buat semua!!!
Lama nick tak post ape2 kan..Apa khabar
my flower smua..Harap korang sentiasa sihat2
ek..Nick akan sentiasa doakan korang bahgia
disamping keluarga tersayang...

Wah!!!Pejam celik2..Esok dah mula skul balik..
Seminggu kita cuti sebab menyambut kedatangan
syawal..Harap korang semua rase seronok raya kali
nie...Huhuhu!!!Jangan ingat asyik nak makan je
nanti bertambah gemuk macam nick..hehehe..
Tak de lah gurau2 aje...

Ha!!Kat semua yang bakal menduduki PMR minggu
depan,semoga korang wat yang the best untuk
diri and family korang..Nick doakan korang wat yang terbaik k..
Tak lupa gak kat sesiapa yang bakal menduduki
SPM tahun nie,korang belum terlambat lagi sebab
masih tinggal beberapa minggu je lagi sebelum
18/11/2009 iaitu hari pertama spm2009..

To my flower iaitu,Hani my bff,Teha-teha,and mimiey
hope korang study elok-elok untuk spm nie..
Nick nak tengok kita dapat result yang gempak sama2 ek..
To my Lovely extinct[Wani,Wan,Nora,Wawa,Neo,Zaire,and Syahmi]
hope korang jugak dapat wat yang terbaik okay...

Kalu ade pape yang tak faham,jangan segan2 tanya aku kat
skul..aku sedia membantu apa yang terdaya...Semoga
persahabatan kita semua sentiasa kekal selamanya..
Ingat matlamat masing2 k...Also to my classmate:5ARIF09
helmi,raimi,murali,vicky,zati,fati,nerosha,liau,olivia,
mimi,fong,aishah,timed,amira,jaida,sharmala,anisah,pavithra,
vim,charlene,shamala devi,shalini,siva,sasikala,Eiya,
Pnut,sharina and Fani hope kita smua akan pecah
rekod untuk sekolah bilangan pelajar cemerlang spm
macam  time pmr dulu k...


Ape2 pon,kita semua harus berusaha demi masa depan
kan..Jangan sia2kan peluang kat depan mata ek..
Sabar mengharungi segala rintangan yang mendatang.
Hormat diri dan orang lain...
Yang penting,adab kita belajar ialah fokus 100%
mase cikgu mengajar...
Nick ade pesanan cket nie...
Kita jangan kedekut ilmu,tolong orang lain taw.
Lagi satu,kita menuntut ilmu tak boleh berlagak sombong.
Nick paling tak suka kalau orang yang berlagak
macam bagus nie.Dahlah tak nak ajar kita..
Mintak tolong pun,macam tak ikhlas je..
Tak baik taw..Apa salahnya,bantu membantukan
amalan mulia...Before that,Nick nampaknya tak boleh on9
slalu,sbb nick nak tumpukan sepenuhnya kat spm..
Kalu ape2 hal nanti Nick story ek...

So Nick akan sentiasa berusaha untuk capai matlamat
nick bersama ngan korang semua.
Sematkan dalam diri masing2 supaya
"Usaha pada hari ini adalah kejayaan pada hari esok"
Doakan nick untuk semua nie ek...Thanx kat semua
k..

Yang penting,hidup mesti sentiasa ceria dan happy go lucky!!
~Salam~






Tuesday, September 22, 2009

Aku pula beraya sakan..



Salam buat semua dan salam 1 Malaysia!!!
Selamat Aidilfitri buat semua erk..hehehehe
Nick nie lebih2 pula....Huhuhuhu......
Bukan apa..Nick baru balik beraya kat rumah
kawan kawan ayah...Dari pukul 11.00pagi tadi
sampai sekarang nie..Actually,nick minta ayah
hantar balik dulu sebab dah tak larat nak makan+
penat lagi+baju basah...Sedihnyer..........

Hari nie,kalu nak taw,10 buah rumah nick pergi
raye..Ayah nie banyak kawan melayu...tu lah pasal..
Macam2 nick sumbat masuk dalam perut hari nie...
Antara makanan favourite nick mase hari raye ialah
ketupat dengan rendang,nasi impit ngan kuah kacang,
lemang,and mee kari...hehehe overkan nick nie..
Kalu kuih pula,nick suka almond london,semprit,
kuih tat,and banyak lagilah..tak taw sangat nama2 kuih
nie...

Tadikan..mase raye kat rumah ke berapa ekk??
Dekat2 nak baliklah..Ada budak kecik yang comel
nie tengah bawak air sirap....Nick tak perasan yang dia
ada kat belakang Nick time tu...Pastu,nick nak pusing belakang
dia pun,terlanggar nick dengan tak sengaja...Habis baju
nick basah...Budak kecik nie pun dengan selamba
belah cam tu je..Nick tak sempat nak cakap ngan dia..
Tapi tak pelah budak2lah katakan...

Actuallykan,masa nick datang umah tu pun,orang pertama
yang nick terpandang budak tulah...Nick pun..
tak taw jadi cam nie sekali..hehehehe.....Dari mula
nick sampai,,,budak tu asyik pandang nick je...
Apa kehalnya budak nie yub???
Pelik semacam jer.....Ensem sangat ke aku nie..
Huhuhuhu..jangan marah....

Malam nie,ayah ada jemputan dari Bos dia...
Nak pergi ke tak ekk...Tadi dah pakai baju
long slive hitam ala2 korea sket..hehehe...
Agaknya..Nick kene pakai baju melayu kot..
Baju melayu warna purple atau maroon ekk??
Pusinglah!!!Hani tolong nick!!..cum ne nie..

Malam nanti pergi 3 umah je..Agaknya simple jelahkan..
Panas pula pakai baju melayu..Tapi yang simple
tu pakai apa???Tolong....Jangan over dari orang lain sudah.










Sunday, September 20, 2009

Friday, September 18, 2009

Aku Akan Kesunyian


Salam buat semua dan salam satu dunia..
Entahlah kenapa aku tetiba terasa amat
sedih dan sedikit kecewa...
Aku tak dapat nak terima perpisahan
yang berlaku ini...

Semalam,aku pergi sekolah untuk kali terakhir
sebelum cuti raya..Yelah nak jumpa kengkawan
and cikgu2...Pagi tu,aku turun dari kereta dan terus
melangkah masuk pintu pagar smk senawang..

Orang pertama yang aku nampak ialah Wani my Bff.
Aku tegur dia mana Extinct yang lain...Pastu aku nampak
dari jauh Hani,Wan,and Charlene jalan together2 masuk
sekolah..Hai hari nie,nampaknya cikit je budak 5A yang
datang cuma 7 orang je...Aku,Hani,Wani,Wan,Charlene,
Vimala and Murali..kecewa jugalah..Guru kelas kitaorang pun
cakap benda yang sama...

Masa tu semua pelajar dah beratur...
After that,ada sorang cikgu nie sampaikan
ucapan dye...Aku terkejut bila cikgu tu cakap
yang cikgu Hashim pindah skul sebab naik pangkat
jadi GPK Akademik kat SMK Pendeta Zaa'ba..
Perasaan aku masa tu memang tak dapat nak terima
berita yang mengejutkan tu..Lagi lagilah aku and bebudak 5A
yang lain..Dalam hati aku teramat amatlah kecewa sket..

Yelah..dialah cikgu yang paling aku sayang and bebudak class
aku...Time kelas sejarah dia aku ngan bebudak nie
dapat gelak besar ngan dye...Ramai student kata
belajar sejarah boring ikut cikgu yang ajarlah..
Tapi,bagi aku,blajar sejarah ngan cikgu hashim
dapat lepaskan tension and kitaorang happy sangat2..Betul cakap Hani my bff,
kat dye sorang kita dapat luahkan masalah..
Ingat lagi last years..kita orang lepak kat bilik
pejabat dye sebab masa kat sekolah smksenawang
dia GPK HEM so dia dapat bantu sikit2lah
kalau sape2 ada prob...2 tahun dia ajar
kitaorang sejarah 4A 2008 and 5A 2009..
Memang terasa sangat kehilangan cikgu hashim...
Bukan kitaorang je..semua pelajar and semua cikgu2
terasa sesangat...

Nanti tak de sape yang nak tegur rambut aku yang
tegak nie...Pastu tak de siapa yang nak kacau aku lagi
dalam class..Dia memang selalu usik aku...Aku
pasti merindui saat bersama dengan cikgu tersayang aku
nie..Aku akan rase kosong bila tak usik dye sehari..Pastu,
tak dapat dengar slang jawa dye..
Wah terasa gilerlah..Dia satu satunya cikgu yang
spoting habis dalam skul tu..

Jam pukul 10 pagi semalam,dia datang sebab nak ambik
barang2 pejabat dye...So aku ngan extinct and Murali
datang kat kete dia and marah dye sebab tak bagitaw
nak pindah...Dia pun tergelak gelak..
Dia mintak maaf sebab tak nak kitaorang susah hati
sebab mase tu,kitaorang tengah trial lagi...

Aku pun,minta nom phone and alamat umah
dye..Pastu aku minta dia tulis kata2 semangat
dalam buku nota aku..aku akan simpan elok2
buku nota tu....
Aku tak tawlah nanti macam mane bebudak 5A
yang lain terima berita nie...Dahlah diaorang tak datang
skul pastu time buka sekolah nanti semua tercari cari
mana cikgu Hashim..Aku tak dapat nak bayangkan.

Aku cuma mampu berdoa untuk cikgu semoga
dia bahagia sebab naik pangkat and happy
kat sekolah baru..Tak sempat nak tunjuk result sejarah
aku mase result spm kuar tahun depan..Aku memang
minat giler ngan sejarah sebab tulah aku tak pernah
fail and aku nak sangat tunjuk result spm aku kat
cikgu Hashim nanti..Tapi tak pelah..
Lagipun,smk pendata zaa'ba tu dekat je ngan
smksenawang..

Saya bangga ngan cikgu and saya berjanji akan
dapat sejarah A1 masa spm nanti..itu janji saya..terima kasih sebab
selalu marah saya and bagi nasihat berguna kat saya dan
kengkawan yang lain.......
Semoga Cikgu Hashim sentiasa sihat bersama
keluarga tercinta...Amin...
Dikesempatan ini,saya ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf Zahir dan batin
kepada semua yang mengenali diri ini terutamanya
my family Extinct,my all fwen,cikgu2 and my lovely flowers...
Sepuluh jari disusun meminta keampunan sesungguhnya
aku hanya manusia biasa yang sering kali melakukan kesilapan..
Salam buat semua..




Tuesday, September 15, 2009

Cerita Hati...

Salam buat semua yang mengenali diri ini...
Semakin lama aku pendamkan perasaan ini,
semakin dalam luka dihatiku ini....
Mungkin aku sengaja bermain dengan perasaan
sendiri...dan lama kelamaan,menghakis hati dan
perasaan yang selama ini masih mencintai dirinya..
Biarkanlah semua tu....Itulah ayat yang sering
bermain difikiran aku sekarang nie...
Tapi,mampukah aku untuk mengelakkan diri..
Aku dapat rasa yang aku semakin lemah dengan semua tu.
Tapi tak bermakna aku lemah selama lamanya..
Aku tahu,mungkin sekarang nie pun,dia masih
tertanya-tanya soal hati dan perasaan aku terhadap
dirinya..Ya memang benar aku mengatakan yang aku
masih menyimpan perasaan itu....
Tapi kenapa????Walaupun aku masih tak yakin,
tapi hati ini berkata yang aku patut mengatakan
yang sejujurnya....
Tengahari tadi,aku call dye...1st calling
aku letak...sebab aku masih dikelilingi bayangan
ketakutan dalam diri..
2nd calling aku kuatkan hati dan perasaan...
Bila dia jawab,aku cuma bagitaw adakah
dia masih dapat menerima diriku seadanya??
Jujur aku katakn yang aku teramat amat gugup
untuk berkata kata...
And dia cuma cakap yang dia dah lupakan semuanya..
Tapi,kenapa itu saja yang dia balas??
Tanpa berfikir panjang,aku tertukar topik lain..
Aduh!!!Kenapa dengan aku nie!!!
Aku nak bagitaw semuanya...
Tapi perasaan takut masih membayangi aku....
Mampukah aku????

Monday, September 14, 2009

Curi curi kejap..hehehe..

Salam buat semua..heheheheee..
Actually tak de pape nak bagitaw sangat..
Aku sekarang nie tengah study lewat malam.
Sekarang jam pukul 12.18malam...Aku curi masa aku
blajar untuk online jap...huhuh..jangan ikut perangai nie taw....
Esok aku ada exam Reka Cipta iaitu exam trial spm
terakhir aku..Tak sabar aku nak tunggu esok.Boleh
balik awal and aku nak mulakan jadual belajar yaang
aku dah buat...Chayuk chayuk!!!
Apa soalan yang kuar esok ekkk???
Harap2 aku dapat jawab...Amin..
Hehehehe entah pape lah nick nie kan...
okaylah nick nak sambung wat revision..
Banyak paper latihan yng nick nak kene bace balik nie..
okay camat malam smua...love you all....!!
ABRACADABRA!!

Sunday, September 13, 2009

Bayangan masih Jelas

Salam buat semua yang mengenali diri ini......
Kenapa aku masih sukar untuk melupakannya??
Kenapa mesti dia yang masih terpahat dihati ini??
Ya tuhan..berikan aku kekuatan untuk menghilangkan
perasaan itu..Kenapa kau menguji diriku.....
Apakah salah diriku???Kenapa hati ini tidak berubah
walau sekalipun....
Kenapa bayangan dia yang sering terpancar di wajahku???
Setiap kali aku merenung wajahnya,hati ini masih
berkata kata dan membisikkan kata cinta yang mendalam
dan sukar diungkapkan.....
Aku ingin pergi jauh dari perasaan itu..
Pergi buat selamanya.........
Tapi mampukah aku melupakannya???
Pada hari pertama aku melafazkan perasaan ini
kepadanya,masih jelas perasaan takut itu menyelubungi
di setiap pelusuk hatiku...
Sehingga ke hari ini aku sukar menemui jalan
penyelesaian untuk membetulkan keadaan..
Ya tuhan engkau kuatkanlah hatiku ini...
Engkau berikan petunjuk yang benar,buatku
untuk melupakan segalanya....
Biarlah ianya menjadi sejarah dan kenangan hidup ini..
Engkau berikan kekuatan buatku untuk mengharungi
segala..biarkan aku hidup tenang...
Aku merana dengan semua ini.....
Biarkan dia juga menjalani  hidup dengan
tenang.....
Aku mohon kepadamu........
Kenapa aku seorang yang gagap untuk
mengucapkan rasa cinta pada seseorang??
Aku bukan penakut atau pegecut!!
Aku tipu diri aku dengan menyimpan
perasaan itu dalam dalam.....
aku tidak mahu ianya timbul lagi...
Aku minta maaf dengan si dia kalau
aku bukan seorang yang serius tentang hal
perasaan..mungkin itu satu kelemahan
yang tak dapat aku elakkan...
Tapi aku cuba dan aku yakin!!!
Wan,aku nak minta maaf kalau aku tak buat apa apa
untuk kau..Mungkin itu kegagalan aku untuk mengharungi
itu semua..sesungguhnya,aku kesal dengan sikap aku...
aku mintak ampun....


Kad raye from Teha..

Nice kad Raye from teha...
Good Job Teha!!!

Friday, September 11, 2009

Takut+Menyesal+suka+Bangkit+Biasa biasa je



Salam buat semua yang mengenali diri ini....
Tidak!!Nie semua tak betulkan???Takut nick dibuatnya..
Nick nak citer nie..Korang pernah mengalami mimpi dapat
result teruk tak??Bukan apa..pagi tadi,nick bangun je dari
tidur,nick dapat merasakan tamparan yang amat hebat daripada
mimpi yang nick alami malam tadi.Betul betul menakutkan!!!
Ada ke mimpi buruk pasal dapat result trial spm..
Dalam mimpi tu,nick dapat 2 fail subjek chemistry and math.
Nie dah masuk kedua kali nick mimpi subjek chemistry dapat
fail.Nasib baik trial je..Takut takut..harap mimpi tu tak betul.
Mimpi tu berputar 4 kali taw..dalam mimpi tu jugak,nick
terbang atas awan..huhuhu bestnya..kan best kalu dapat terbang
betul betul..Biar dapat pergi jauh dari semua masalah macam
citer peterpan.Nick suka tengok citer tu...
Kalu dapat terbang pakai penyapu pun jadilah macam harry potter.
Tapi..semua tu takkan jadi kenyataan...Sedih..Bukan apa,,,,,
Bila nick fikir pasal perjalanan hidup selama 17 tahun nie,banyak
lagi cita cita yang belum nick capai......Salah satunya terbang!!
Hehehehe...Bestkan dapat terbang..dapat g mana mna sekalipun.
Tak de kereta pun atas awan tu..boleh bebas macam burung...
Mengarut betullah nick nie..Hehehehe...Actually,lepas nie nak
 smbung study..sebab rase menyesal sesangat tak buat betul betul
masa trial hari tu..terutamanya Biology,add maths,chemist and fizik.
Takut nanti dapt result teruk macam yang dalam mimpi nick malam tadi.
Huhuhuhu...hari nie,macam hari hari yang biasa gak..tak de apa yang best
best pun...Pagi tadi sempat tengok konsert AF6 minggu ke2..
I love stacy so much..suara dia sedap bawak lagu rela..
memang layak jadi juara..Hahaha!!!padan muka Ika sebab tersingkir..
Ishh..nick nie suka sangat gelakkan orang...adoi aii!!!
Okaylah nak start study sekarang nie..okay sekian untuk
hari nie je..kalu nak bagi comment,bagilah ye..sayang semua!!
Muah!!Tatata..

Kad Raye!!!

Nie kad raye yang Hani bagi!!!!Huhuhuhuhu!!
Thanx so much!!!

You all always in My heart

Salam buat semua yang mengenali diri ini..
Hai semua!!!Hehehehe..sebenarnya aku tak ada apa nak
tulis.Saja je nak menghabiskan masa depan laptop..hehe.
Dalam masa yang sama juga,aku sekarang nie tengah fikir
macam mana nak merancang persediaan SPM yang dah
tinggal cuma sebulan lebih je lagi...Memang aku nak buat
yang terbaik untuk masa depan aku..Biar capai matlamat
untuk dapat 10A1.Biarlah aku berkorban untuk seketika.
Aku menyesal sebab tak buat yang terbaik masa PMR
dulu...Walaupun cuma dapat 5A 2B je,aku tetap tak puas hati.
Tapi kata orang kita kene bersyukur dengan apa usaha yang
dah kita lakukan..Memang aku bersyukur sesangat.Tapi jauh
dari hati aku,aku tetap tak puas.Tapi aku bukan jenis orang yang
tamak dan tak bersyukur dengan rezeki yang tuhan dah bagi kat aku.
Aku akan terus berusaha dengan apa yang terjadi sekali pun..Spm
memang benar benar penting bagi aku sekarang..Aku akan capai
cita cita aku nak belajar kat Korea atau pun Paris dalam bidang
perancang wilayah perbandaran..Nick akan buat yang terbaik
mungkin dan tunaikan hasrat mak untuk tengok Nick berjaya
dalam hidup..
Yang penting,Nick tak lupakan orang orang yang berada
disekeliling nick yang selalu bagi nasihat dan pendorong kat
Nick selama nie..To Abang and Hani,thank a lot sebab
koranglah nick sedar..Mybe korang tak ingat kot..
Tapi aku akan simpan dalam dalam nasihat korang tu..
For Extinct yang lain,terima kasih sebab korang bantu
aku selama nie..
Untuk classmate aku 5A,korang,aku nak
mohon ampun dan maaf kalau ada tingkah laku aku yang
tak disenangi..Yang buruk tu datang dari aku dan yang
baik tu datang dari Tuhan.Semoga korang juga berjaya
dalam SPM nanti..Aku nak tengok korang semua melompat
bila dapat result nanti..YEAH!!!
Okaylah aku berhenti setakat nie je sebab aku nak mandi
and makan..hehehehe....Selamat berbuka puasa kat semua
kengkawan aku..Raya nanti jemput aku erk..hehehehehehe.
To Hani,semalam aku makan ais cream tiramisu..hahahaha
Sekian saja....salam....

Thursday, September 10, 2009

Happy Birthday to My little Brother

Salam buat semua yang mengenali diri ini...
Happy birthday to you happy birthday to youhappy birthday to cutety boy..Happy birthday to you...
Camat hari jadi for my lovely bro sebastian irok diaz yang ke 2tahun..
hehehe..comel budaknya..kalu nak taw dialah cinta hatiku
selama lamanya,sebab dia anak terakhir dalam
family aku..So manja manja cket ngan Nick..

Boleh dikatakan,tiap tiap malam,dia mesti tidur ngan Nick sebab dia taw
yang nick slalu dodoikan dia..kadang kadang kalau nick study malam malam,nick biarkan dia
tidur kat sebelah Nick duduk..
SAYANG KETAT2 ngan adikku ini...
Dalam family aku,akulah yang sulung and tiga adik perempuan
and seorang adik laki....So tanggungjawab nick sebagai abang
memang besar!!!Lagi2 tahun nie,Nick ambik Spm..
So kene tunjuk yang terbaik dikalangan adik2 Nick...
Meh Nick bagitaw nama sorang2 dalam dik beradik nie..
1.Maryen Irok
2.Veronica Irok
3.Moniska Eva Irok
4.Sebastian Irok Diaz
Dalam family nick nie macam macam ragam..
Mak pula suka membebel kalu tak wat keje rumah,
Kalu ayah relaks sikit orangnya..tapi kalu dia marah,memang pedih hatilah..
Kalu korang ada kat tempat nick,memang sunyi sebab
tak orang sangat nak ajak berbual..Memang sunyilah!!!..
Kalu Nick balik dari skul je,rumah terasa sunyi je..
Yang ada dalam bilik Nick,cuma bertemankan Laptop kesayangan nick,
pastu,menghadap buku2 sekolah...
Kalu ayah nak bawak jalan2,selalunya Nick tak selalu ikut..Boring..
Masa yang paling best bila dapat kuar jalan2 ngan
My lovely Extinct..Akulah orang yang selalu wat huru hara
dalam group tu..hehehehhe..jangan marah ek..kakak2 and abang2 ku..
Nak taw siapa Extinct2 tu????Iaitu terdiri daripada:
1.Hani panda
2.Wani skank
3.Nora flamingo
4.Wan chipanzi
5.Neo Eow
6.Syahmi squid
7.Wawa comodo
8.Zaire rabbit
Aku plak,Nick mantis...Kita orang semua berkawan dh lama
tapi baru buat group awal tahun lepas 2008...
Memang bestlah group kitaorang nie..
Pergi mana2 je sama2..Kalu nak taw,Group Extinct nielah
banyak terlibat dengan aktiviti2 kat skul..hehehehe
saja nak bagitaw....popularlah katakan..
Tapi nick tak puas hati sangat sebab ada orang dengkingan group extinct..
Cikgu2 kat sekolah plak ada segelintir yang
pandang serong kat kitaorang...Tapi nick tak sebutlah siapa..
Apalah orang2 cum nie...Ada sorang cikgu nie labelkan
group kitaorang nie couple2..sampai sekarang nick macam tak
boleh terima kritikan dia tu...Tapi Nick sabar je
sebab kita tak boleh lawan cakap cikgu dosa.tak berkat ilmu yang
dia bagi..tapi cikgu tu cikgu kaunseling sekolah je...
Tapi kenalah hormatkan..lagi2 Nick tahun nie spm...
So Nick nak ingatkan pada diri sendiri,walau apa2
dugaan yang datang sekalipun,Nick kene tabah menghadapi..
Betul cakap my bff iaitu Hani..semakin hampir nak spm
semakin banyaklah dugaan yang perlu dihadapi..
So aku akan sentiasa ingat pesan my bff nie yang kita
kene tabah dlam melayari  bahtera kehidupan..
Walaupun kita terpaksa berkorban..
For my bff thanks alot  for your advice selama nie..

Siapa2 yang kawan ngan aku and selalu bagi nasihat yang berguna
kat aku,aku nak ucapkan jutaan terima kasih!!

Tanpa korang,nick takkan pandai buat keputusan sendiri.
Terima kasih sekali lagi atas pertolongan korang semua..
Sayang semua orang!!!Muah!!!
Lastly and again,camat hari jadi for my lovely bro and I always love you...
Happy Birthday!!!!...........salam..

Wednesday, September 9, 2009

Perjalanan Dalam Kehidupan


Salam buat diri yang tidak berteman ini...
Kenapa hidup ini penuh dengan penderitaan???
Entahlah asal aku tetiba fikir pasal benda nie...
Mungkin aku dah semakin matang dalam berfikir...
Setiap manusia yang berada diatas muka bumi tuhan yang fana
ini tidak lekang daripada masalah yang menimpa..
Macam aku juga,sebagai seorang manusia yang ada kalanya
melakukan kesilapan...
Memang hidup seseorang itu sudah tertulis yang telah telah ditentukan
oleh tuhan....
Kerana setiap kegagalan yang dilakukan pasti ada jalan penyelesainya..
Dan pengalaman daripada kegagalan itu mengajar kita erti kehidupan sebenar..
Ada sesetengah orang tu pula apabila menghadapi masalah,terus give up
and putus asa..Bagi aku,jalan terbaik untuk menyelasaikan masalah adalah
berfikir dahulu dan pergi jauh(bukan lari dari rumah).........
Bagi akulah tak taw orang lain..
Memang banyak cabaran dalam hidup nie...
Sbb tulah tuhan turunkan ujian buat manusia agar
manusia belajar daripada tidak melakukannya lagi..
Jadi,fikir2kanlah kenapa manusia dimuka bumi ini tidak
semuanya dilahirkan sempurna.....Sekian..