tentang pelangi

Monday, November 23, 2009

Aku Menangis bukan kerana....


Salam sejahtera dan salam persahabatan...
Aku menangis bukan kerana aku menyesal..
Aku menangis bukan kerana aku tak boleh buat..
Aku menangis bukan kerana apa yang aku dah buat dengan exam
paper math mode pagi tadi....

Sesungguhnya ini sudah menjadi lumrah dalam kehidupan
sebagai seorang pelajar..Entahlah bila difikirkan balik,rase macam nak putar kembali masa tadi....Bukan ada kekesalan dalam diri aku.Tapi cuma kelalaian yang memang tak disengajakan...Aduh!!Kenapalah aku fikir semua balik benda yang aku dah buat tadi..Argh!!...Malas aku nak fikirkan balik..Yang dah lepas tu dahlah!!
Apalah Cik Nick nie....Yang penting aku dah buat sebaik mungkin untuk paper maths aku....Kalau rezeki aku dapat A, itu dah buat aku teramat bersyukur....Tapi aku tak mengharapkan apa sangat.Tuhan saja yang dapat menolong.Ya tuhan lembutkanlah hati pemeriksa yang menanda kertas jawapan aku.Termasuklah paper yang sebelum nie dan yang akan menyusur selepas nie....

Lusa pula ialah paper Add Math....Antara paper yang membunuh aku.Tapi kalau aku dah usaha ,tak mungkin aku tak boleh buat nanti.Ya tuhan tolonglah hamba mu ini untuk menghadapi segalanya.
Kuatkanlah hati ku dan terangilah dengan cahaya kejayaan...Semoga segala usaha selama ini berbaloi.
Begitu juga dengan kawan kawan yang lain.Semoga dapat buat yang terbaik untuk diri dan keluarga...
Sekarang nie aku rase jantung aku berdegup dengan kencang.Mungkin disebabkan aku agak stres juga
kebelakangan ini....Tapi aku sentiasa pegang pada prinsip hidup aku supaya tak tension and banyakkan berdoa sahaja....

Semakin hari,semakin hampir aku akan berpisah dengan kawan kawan aku.Perasaan sedih selalu mengundang dan cuma meniti hari sahaja.Sejujurnya aku tak dapat nak terima kenyataan semua nie.Rase macam baru kenal semalam.Tetapi disebabkan keakraban antara satu sama lain,susah untuk aku meninggalkan diaorang semua....Sememangnya setiap pertemuan pasti ada perpisahan..
Aku teringat dekat salah seorang Extinct aku yang bagitaw bahawa...
"Sahabat yang sejati adalah sahabat yang berjaya meninggalkan tapak kaki dihati kita"

Aku harus terima kenyataan dan berusaha untuk menjalani kehidupan diluar sana..






4 comments:

  1. Nick,,
    sy yakin nick bleh melepasi paper2 niey..
    sy suka prinsip nick!
    hehe..
    :D

    ReplyDelete
  2. that's right!
    i love you la nick!
    coz u still remember my words...
    don't u ever forget me ok??
    will miss u..

    ReplyDelete
  3. Amin...nick juga berharap dpt wat yg terbaik..

    ReplyDelete
  4. Hik3 aku akn ingt mydear hani...

    ReplyDelete